9 Ocak 2009 Cuma

Paraya para demiyor!

Paraya para demiyor!

Beşiktaş'ın sezon başında Manisaspor'dan kadrosuna kattığı ancak ilk yarıyı genelde yedek kulübesinde geçiren Uğur İnceman, buna rağmen oyuna sürekli sonradan dahil olarak garanti parasının yanında önemli bir de maç başı ücret geliri elde etti.

Beşiktaş'ta bu sezon maç başı para alan futbolcular arasında en çok kazanan Uğur İnceman oldu. Son 2 sezonda Beşiktaş tarafından SPK’ya bildirilen rakamlara göre maç başına 20 bin lira alan Uğur, sezon ortasında 340 bin lira kazandı. Yıllık 400 bin lira alan Uğur böylece 17 maçta neredeyse transfer ücretini yakaladı. Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli’li 16 lig, 3 kupa, 4 UEFA maçının 17’sinde sahaya çıkan ve şu an ücretini 750 bin liraya çıkartan İnceman’ı 275 bin lirayla Gökhan Zan izliyor. 11 maça çıkan Gökhan, oynadığı her maç için 25 bin lira alıyor.

-ZAN’IN KAYBI BÜYÜK-


Sezon başında sözleşmesini uzatan defans oyuncusu Gökhan Zan ise şu ana dek sakatlıkları ve geç forma girmesi nedeniyle 12 maçı kaçırdı. 

Çok eleştirilen ve yıllık 850 bin lira ücret ödenen oyuncu eğer bu maçlarda da sahaya çıksaydı tam 300 bin lira daha alacaktı. Sezon başında şans bulamayan ancak Denizli’nin gözdesi olan Ekrem, 350 bin liralık yıllık ücretin yanına 15 maçlık performansı karşılığında 240 bin lira daha kazandı. Takımdan gönderilen Ali Tandoğan, 124 bin, geçen sezon Beşiktaş’a gelen Hakan Arıkan 7 maç karşılığında 91 bin liralık bir ek ücret sağladı.

Bu konuda en şanssız isim ise Tuna Üzümcü oldu. Antalya ile oynanan kupa maçında sahaya çıkan Tuna, 15 bin lira gelir sağladı. Beşiktaş’ın yabancılarının tüm sözleşmeleri ise garanti para üzerinden. Sadece Sivok 20 maçı geçerse 100 bin Euro ek gelir kazanacak. Çek oyuncu şu ana dek 18 resmi maçta sahaya çıktı.

Hiç yorum yok: